Abonnere på Adobe Creative Cloud?

Skrevet av Erik Hansen

j

15. mai 2018

Adobe har gitt ut sin siste oppdatering til Lightroom 6. På tide å abonnere?

Adobe har gitt ut sin siste oppdatering til Lightroom 6

På slutten av 2017 ble Adobe Lightroom 6.14 sluppet og dette var den siste oppdateringen av Lightroom 6. I framtiden vil det bare komme oppdateringer til dem som abonnerer Creative Cloud og bruker Lightroom Classic eller Lightroom CC.

Så spørsmålet er om det er på tide å abonnere på Creative Cloud Fotoplan?

Kan jeg fortsatt bruke Lightroom 6?

Det korte svaret er, JA. Lightroom 6 vil fortsatt virke på kort sikt. Men når tiden går og det kommer nye versjoner av Windows eller macOS så kan det bli problemer med å bruke Lightroom, men kanskje det som kan skape mest problemer er hvis du fotograferer i RAW og kjøper deg et nytt kamera.

For når du ikke får nye oppdateringer til Lightroom, vil det heller ikke klare å lese RAW filene fra det nye kamera.

Fordeler med å abonnere?

For 117,50kr pr mnd får du Adobe Creative Cloud Fotoplan, som inkluderer Lightroom Classic, Photoshop CC, Lightroom CC og 20GB med skylagring. Hvis man bare ønsker Photoshop CC så koster den alene 236,25kr pr mnd. Så velger man Fotoplan får man ganske mye for pengene.

Men jeg ønsker ikke å være på internett for å bruke Lightroom!

Dette er en vanlig misforståelse. Du trenger ikke å ha tilgang til internett for å bruke Lightroom. Adobe sjekker inn og bekrefter at du har et aktivt abonnement hver 30. dag. Så du trenger bare å være tilkoblet internett hver 30. dag for å kunne bruke Lightroom. Og fordi det «ringer hjem» så er også Lightroom installert på din maskin på samme måte som før.

Koster det mer å abonnere enn å kjøpe?

Det spørs litt hvordan du ser på det. Skal du kjøpe Lightroom 6 koster denne i dag 1345,- hos foto.no. Velger man Adobe Creative Cloud Fotoplan koster denne 1410,- i året. Så det er en liten økning i prisen, men man må også huske på at man får med Photoshop. Og den kostet ca 7000,- å kjøpe.

Så man kan si at priser har blitt litt høyere, men man får også med mer. Og det å kunne lagre inntil 20GB i skyen er også en stor fordel da man kan fotografere med Lightroom CC på mobilen og bildene er automatisk inne i Lightroom Classic eller Lightroom CC på maskinen.

Så hva som passer deg best blir opp til deg, men Fotoplanen til Adobe er et godt kjøp. Klart det finnes andre og billigere løsninger der ut, men Lightroom er et kraftig program som ikke er så vanskelig å mestre.

Og abonnement er framtiden for det meste, for Adobe er ikke alene om dette. Spotify og Apple Music innen musikk og alle streaming mulighetene innen TV og film, med Netflix, TV2 Sumo og Viaplay for å nevne noen.

Relaterte innlegg

Nik Collection er tilbake

Nik Collection er tilbake

Endelig er det mulig å få tak i Nik Collection igjen, og nå virker det som det satses på denne utrolig bra plugin pakken.

0 kommentarer

Send inn en kommentar