Naturdokumentaren SNØLEOPARDEN

Skrevet av Erik Hansen

31. mars 2022

Den prisbelønnede naturdokumentaren SNØLEOPARDEN hadde snikpremiere under Hamarama filmdager i mars, og norgespremieren er i helgen. Ettersom filmen ikke når ut til et stort kommersielt publikum er den satt opp i en mindre sal.
MEN filmen fortjener absolutt så stort lerret og godt lydbilde som overhode mulig. Hamar Kino gjør derfor en spesialvisning av den i sal 1 på førstkommende søndag 3. april kl. 13.00.

Her er facebook-lenken til arrangementet: https://fb.me/e/1QvajfwVq

KORT OM FILMEN:
I det tibetanske høylandet er den verdensberømte naturfotografen Vincent Munier på jakt etter snøleoparder. Å fotografere dette menneskesky og utrydningstruede rovdyret i sitt naturlige habitat er ingen enkel oppgave, og det blir ikke noe enklere av at Munier har invitert med seg skribenten Sylvain Tesson på turen. Tesson er langt mindre erfaren enn Munier, men sakte, men sikkert lærer han usynlighetens subtile kunst, og etter hvert blir han i stand til å lese sporene leopardene og andre dyr etterlater seg som om det var et skriftspråk.

SNØLEOPARDEN er en spektakulær dokumentar om dyr, natur og jakten på det perfekte bildet, med poetiske refleksjoner om menneskets forhold til naturen og hvordan vi forvalter planeten. Filmen er et lite mesterverk som vis gjør deg til en aktiv deltager i naturopplevelsene. Like vanskelig, og like viktig som å finne leoparden, blir det å erkjenne vårt moderne samfunns aller største svakhet: vår likegyldighet til verden rundt oss.

0 kommentarer